Fan coil

A fan-coilok ideális választást jelentenek a modern épületek hűtési és fűtési rendszereihez, nem csak kereskedelmi célú, hanem lakó épületeknél is népszerűek. Számos előnnyel rendelkeznek az alternatívákkal szemben, amelyek szinte minden feladatra kiválóan alkalmassá teszik őket. Legtöbb előnyük a működési elvüknek köszönhető. A berendezések két fő eleme a ventilátor (fan) és a hőcserélő (coil), innen ered a nevük is. A radiátorokhoz hasonlóan a hőcserélőben víz kering, viszont míg a radiátoroknál ez csak meleg víz lehet, mert a levegő a felmelegedés miatt áramlik, addig a fan-coilok hideg vízzel is tudnak működni. A ventilátor levegőt fúj át a hőcserélőn, eközben a levegő a víz hőmérsékletétől függően lehűl vagy felmelegszik.

Amiért a fan-coilt javasoljuk:

Sokoldalú: Mivel a ventilátor a víz hőmérsékletétől függetlenül működik, a berendezések széles víz- és helyiség hőmérséklet tartományban tudnak működni. Ennek köszönhetően csaknem minden hőtermelővel (gázkazán, hőszivattyú, vegyes tüzelés stb.) kompatibilisek és szinte minden feladatra kiválóan alkalmasak, komfort- és technológiai célú helyiség hűtésre és fűtésre is. A ventilátorok és a hőcserélők sokféle kialakításban és elrendezésben érhetőek el, ezáltal számos kivitel létezik. Emellett a leadott teljesítményhez képest kis méretűek és hely igényűek. Ezeknek köszönhetően minden helyiséghez (legyen szó hálószobáról, irodáról, vendégtérről, üzletről) könnyen megtalálható és kiválasztható a megfelelő berendezés.

Hatékony: A fan-coil közvetlenül a helyiség levegőjét hűti vagy fűti, ezáltal rendkívül gyorsan képes beállítani a kívánt hőmérsékletet. A felületi rendszereknél (padlófűtés vagy mennyezet hűtés) hosszú ideig (akár órákig) tart, mire a felületek felveszik a működéshez szükséges hőmérsékletet, és még radiátoroknál is várni kell, mire az annyira felmelegszik, hogy a fűtés elinduljon. A fan-coilok hőcserélő kialakításának és a ventilátornak köszönhetően azonnal elkezdenek dolgozni, amint rendelkezésre áll a hűtő- vagy fűtővíz.

Kiválóan szabályozható: A jól működő rendszerek kulcsa sok esetben a megfelelő vezérlés, a fan-coilok ezen a téren is kiemelkedőek. Egyedi vezérléssel is elláthatóak, amivel minden helyiség egyedileg szabályozható. Akár központi, épületfelügyeleti vagy okosotthon rendszerhez is csatlakoztathatóak, amelyek képesek optimális üzemet biztosítani, figyelembe véve az épület adottságait, a helyiség használatát, vagy akár az időjárás változását is. A kiváló szabályozhatóság gyors reagálásukkal párosítva olyan szintű komfortot tud biztosítani, amely más berendezésekkel szinte elképzelhetetlen.

Kedvező költséggel telepíthető és üzemeltethető: Más rendszerekkel összehasonlítva a fan-coil rendszerek gyakran jóval kedvezőbb áron építhetőek ki. Különösen igaz ez, ha nem csak fűtésre, hanem hűtésre is szükség van, mert egy berendezéssel megvalósítható mindkettő. Üzemeltetési költségeik is alacsonyak, a modern, energiatakarékos ventilátoroknak köszönhetően minimális áramfelvétellel üzemelnek. Egyszerű felépítésükből adódóan megbízhatóak, hosszú élettartammal rendelkeznek és karbantartási igényük is minimális.

Közel 20 éve forgalmazunk fan-coil berendezéseket, rengeteg tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen. Ennek és kollégáink szakértelmének köszönhetően bármilyen igényre professzionális megoldást tudunk kínálni. Legfőbb partnerünk az olaszországi ActionClima gyár, közös portfóliónkban a fan-coilok teljes választéka megtalálható, legyen szó parapet, kazettás, mennyezeti vagy ipari kivitelről; hagyományos 3 fokozatú, AC vagy modern, energiatakarékos fokozatmentes EC ventilátoros berendezésről. Ha nem találta meg oldalunkon, amit keres, vegye fel velünk a kapcsolatot egyedi megoldásainkért!

  • Még több információ
  • Kevesebb információ
Parapet fan-coil

Parapet fan-coil

Mennyezeti fan-coil

Mennyezeti fan-coil

Kazettás fan-coil

Kazettás fan-coil

Magas oldalfali fan-coil

Magas oldalfali fan-coil

Magas nyomású fan-coil

Magas nyomású fan-coil

Moduláris fan-coil

Moduláris fan-coil

Fan-coil kiegészítő

Fan-coil kiegészítő